onsdag 25 april 2007

Regler och lagar

Åh, det är så skönt.

Det var föräldrarmöte på Lovisa's skola igår. Det var det där pappret jag skrev om förut. Jag gick aldrig dit. Jag var trött och grinig och inte alls på humör för nåt sånt. Tur att jag inte gick dit, jag hade nog skämt ut mig och även Lovisa. Det var som jag trodde. Man skulle bestämma tider för ungarna. Och det gjorde dom minsann...

Så nu slipper jag hämta Lovisa mitt i natten. Föräldrarna bestämde nämligen att klockan 23.00 så skulle alla vara hemma. På helgerna. På veckorna fick dom vara ute till 21.00. Okej, jag kan tycka att 23 är en rätt bra tid eftersom jag tycker det är jobbigt när Lovisa hänger ute på byn. Hitills har hon och jag kommit överens om 23 själva. Men när hon är hos en kompis så tycker jag att det är upp till oss själva om jag vill jag hämta hem henne klockan 4 på morgonen eller klockan 21. Det hela beror ju på hur trött jag är och hur jag ska jobba. Och när hon fått sitt moppekort kommer hon ju att ta sig hem själv men då ska hon vara hemma innan jag själv somnar. Vi brukar ju alltid prata innan hon lägger sig. Det har lixom blivit så bara. Och jag menar...dom går faktiskt snart i nian.

Regler är bra men för mina barn vill jag ha våra regler. Regler som jag och ungarna själva har kommit överens om. Regler är inte bra om det är regler bara för att det ska finnas regler.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Va? Var det det enda de kom fram till? Det låter ju helknäppt. Jag har fått en helt annan bild av det där programmet! Knasigt värre.

Anonym sa...

Jag tycker inte heller att ungarna ska vara ute och hänga men om de är hos en kompis så är det en annan sak. Du sa att hon måste komma hem innan du lägger dig, då skulle jag var poppis va, jag som är en enorm tröttmössa på kvällarna.
Kul med radion och att det blev flera gånger, då gillar de ju det du gör! Själv så har jag gjort radioreklam och gjort lokaltvprogram när jag bodde i Gävle. Och Massor av teater, då var jag en liten lokalkändis...