måndag 9 april 2007

En av mina "tanter"

Det är en tant som handlar hos oss. Eller tant och tant föresten. Vet inte om jag kan kalla henne tant men hon är nog det faktiskt. Hur som helst, hon handlar alltid så mycket mjölk och fil och juice och mat och så och så brukar hon prata om sina barnbarn. Att hon mött sina barnbarn vid tåget och att hon varit upp till Åre och hälsat på dom. Jag trodde då att hon handlade så mycket för hennes barnbarn ofta var hemma hos henne och hälsade på. Men hon handlade så mycket för att hon har en son boende hos sig och hans två barn. "Vi bor som i gammelvärlden, tre generationer i samma hus". När hon berättade det så frågade jag om inte det faktiskt var rätt smart att göra så. Hon sa att hon tyckte att det var helt perfekt. Hennes son hade visst blivit änkling och flyttade då upp till henne med barnen. Hon lagar mat och hon hämtar och lämnar på dagis och hon stormtrivs med det. "Jag känner att jag behövs, att jag verkligen betyder nåt"

Ni ska inte tro att den här trevliga människan sitter fast i sina barnbarn. Hon reser och hon gör det hon vill. Hon är som sagt va ofta till Åre till sina andra barnbarn och nyss var hon till Malta med en kompis. Och så berättade hon att hon och hennes kompis tågluffat några veckor i en herrans massa år. Det var det roligaste hon gjort i sitt liv och dom har så kul varje gång.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter underbart när det är på villkor som man kan ställa upp på. Hon känner sig behövd och hon finns där för sina nära och kära men samtidigt är hon inte låst av detta. Perfekt helt enkelt.

Anonym sa...

Fasiken , det låter ju jätteskönt med ett generationsboende när hennes son behövde det som bäst. Hon verkar ju ha en sund inställning och inte är en kontrollerande bortskämmande mamma. Men jag hoppas ändå att sonen, när han är redo fixar ett eget bo. Eller skaffar en tjej som också flyttar dit. För även om man är änkling så behöver ju inte kärlekslivet vara slut. Och mamman/tanten kan ju också träffa en ny. Men skulle jag vilja bo med mina föräldrar? Nej, även om det är mycket kärlek så är det oerhört skönt att åka hem sen!