fredag 6 april 2007

Mina ungar faktiskt

Är inbjuden till nåt möte på skolan, ÖPP(Örebra PreventionsProgram). Jag vet inte riktigt vad det handlar om faktiskt. Som det verkar på det här pappret så verkar det ju bra, att man ska få veta lite om ungdomars inställning till alkohol och droger. Men som jag fick höra på ett annat möte vi hade förut så skulle vi föräldrar komma överens om regler för våra barn. Sånt gillar jag däremot inte! Tänk om alla föräldrar vill att deras barn ska vara hemma klockan 22 på kvällarna och kanske 21 på vardagarna. Hur blir det? Jag vet ju var Lovisa håller hus på helgerna och då får hon ju självklart vara borta tills jag vill hämta henne. Även om klockan är 22 eller 4 på morgonen. Och i och med att jag hämtar henne så har jag ju min koll där om hon skulle lukta alkohol. Och på vardagarna får hon ju faktiskt inte vara ute alls, för då ska hon vara hemma och plugga och gör hon inte det så dröjer det ännu längre innan hon får gå ut på vardagarna. Men det här är MITT val och mina regler. Det är ju faktiskt min unge! Jag hatar när andra ska bestämma hur jag ska uppfostra mina barn.

Men jag ska väl ge det en chans innan jag hetsar upp mig för mycket...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Håller helt med Malin ..varför ska andra vara med och bestämma om vad mina barn ska göra och få göra!!!!!

Anonym sa...

Det är faktiskt min uppsatshandledare den här terminen som är en av dem som har varit med och utformat programmet. (Örebro, Malin, även om vi är bra här nere. ;)
Det handlar nog inte så mycket om tider och sånt, utan mer om tolerans gällande alkohol och andra farligheter. ;) Jag tror det delvis är till för att kommentarer som "Men alla mina kompisar får ju" inte ska fungera, eftersom de flesta kör på ungefär samma linje. Ahja, du får väl se på mötet, men jag hoppas det är bra! :)

Anonym sa...

testa att sitta på mötet och lyssna och tänka att "det där är era åsikter, jag uppfostrar mina ungar jättebra ändå" Det är väl för svaga föräldrar som de vill ha gemensamma regler antar jag....
som bytt efternamn i dag hi hi hi
Här sitter jag med datorn, men det där man brukar göra på dagar som denna har vi redan klarat av :D

Anonym sa...

Ps. vi har bytt hotell nu och är lyxigt barnlediga :)