måndag 23 april 2007

Pengar och kontonummer

Läste det här nyss och kom att tänka på när jag jobbade på Sparbanken här i Orsa. Vi fick ju in dagskassorna från flera olika affärer, stora som små. Vi räknade alla pengarna och så satte vi in dom på respektive konto. Det blev ju så att man omedvetet lärde sig alla kontonumrena utan till. En del kontonummer var väldigt lika, kunde vara samma siffror men i annan ordning.

En gång hade jag fört in alla pengar från alla dagskassor. Så kom Iris på Dahl's eftr. och skulle kolla sitt konto för hon skulle betala en räkning. Dahl's eftr var ju en rätt liten butik och dagskassan var väl inte världens bästa precis. Men..den här gången så fanns det verkligen massor av pengar. Iris blev jättefundersam var pengar kom ifrån. Jag blev det oxå och lika så Vega(min kära jobbarkompis). Såg att pengarna kommit in samma morgon. Och felet var mitt. Jag hade satt in Sparköps hela helgkassa på Iris konto! Dom hade samma siffror i sitt kontonummer och eftersom jag var van att slå bådas kontonummer så kändes det ju rätt i fingrarna. Man brukar ju känna direkt annars om man slår nåt konstigt eller okänt nummer, men det här var ju kända nummer båda två. Som tur va så skrattade Iris och dom på Sparköp fick nog aldrig veta hur jag gav bort deras pengar några timmar.

2 kommentarer:

LiNdA sa...

Tänk om någon kunnat vara snäll å sätta in pengar på mitt konto oxå.. fast inte av misstag utan för den tycker jag behöver dem å vill vara snäll.. :o) haha

Anonym sa...

Oj,vilken grej. Men du, tänk om de nu begär skadestånd för förlorad ränta för de där timmarna pengarna var borta i efterhand, nu när de vet vem som gjorde det...Dax att du maskerar dig så de inte känner igen dig :)