lördag 17 januari 2009

Det är så hemskt


Ni som har svårt att ta in det här som händer i Gaza. Tänk er in i att det skulle vara Sverige och svenskar. Att det skulle vara din man eller din granne eller ditt X eller din bror som ser sitt döda barn.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kom ihåg Malin att Israel är förevigt oskyldiga...

nisse sa...

nässe: Den israeliska regeringen är verkligen inte oskyldiga! Läs på innan du yttrar dig om någonting som du uppenbarligen inte vet någonting om.

Det är inte för inte som Hamas blev framröstade (i ett för övrigt demokratiskt val) i Gaza, och det är heller inte för inte som Hamas skickade raketerna mot Israel. Enligt FN har faktiskt ett ockuperat land rätt att försvara sig, och det är precis vad Gaza är; Ockuperat.

Att kalla Israel förevigt oskyldiga är fruktansvärt. Läs vad som skrivs om vad som händer i området just nu, och kolla på de bilder som finns på mördade och skadade barn och vuxna. Föreställ dig att det skulle handla om din egen familj. Skulle du fortfarande kalla dem oskyldiga då?

Malin sa...

Nisse, han är ironisk tror jag.

Kanelbullen sa...

Det är fasiken inget att ironisera över!

Anonym sa...

Jovisst var det ironi Malin, Israel kan göra som dom vill med stora duktiga USA i ryggen, dom kan med judeförföljesen under andra världskriget i minnet,utplåna ett annnat land bara för att det är politiskt fel att tycka illa om judar.
Nisse ibland måste man bara ironisera för att orka med nästa dag, men för dej som är så pass ung så skulle jag ju såklart satt en smiley bakom, så du hade fattat det på en gång utan att storesyrran behöver förklara...;)

nisse sa...

nässe: Min ålder har inget med det att göra. Jag är trots allt 25 år. Snarare håller jag med min kära mor; Det är inget att ironisera över.