tisdag 9 december 2008

Ni ska vara glad att ni inte bor hos mig!

Jag har tyckt i flera veckor att det låtit konstigt ibland från skrubben i mitt rum. Jag har antagit att det varit Wilma som varit där och smugit bland alla saker och filtar och mattor och sånt. Idag fick jag ett ryck och bestämde mig för att städa där inne. Lovisa har dumpat väldigt mycket grejer där inne när hon städar sitt rum. Nu har jag där emot burit in dom till henne igen. Ju längre in i skrubben jag kom(fullt ända till dörren) ju mera luktade det en lukt som jag faktiskt kände igen på nåt vis. Väldig illa. Jag hittade även några zophobas på golvet. Och flera föll det ut täcket som låg på golvet där inne. Men det var ju det täcket som låg på golvet när Wilma välte ut alla larverna i mitt rum. Konstigt för jag tycker att vi fick bort alla förut.

Sen såg jag att det låg massor av vetekorn på golvet. Och även flera zophobas. Hur konstigt som helst. Så jag lyfte på burken som dom bor i. Den hade ett litet hål i ena hörnet. Där har dom jäklarna kommit ur. Hålet måste ha blivit så burken åkte i golvet då Wilma kastade omkull den i mitt rum. På hyllan brevid larverna så hade jag två jättestora mattor. Jag lyfte ner den ena. Det rasade massor av larver på golvet. Sprang och hämtade en icakasse och knölade ner mattan. Lyfte på den andra och det var precis lika. Den åkte ner i en kasse den också. Nu har jag förseglat dom kassarna väl och även trätt flera kassar utanpå. Nu åkte dom ner i soporna. Det är tur att jag vet att dom håller sig till tyg eftersom dom vill gömma sig. Och det är tur att jag alltid har lite koll hur många larver vi har, det måste jag ju så jag vet när det är dags att fylla på. Jag ska väl kanske tillägga att zophobasarna luktar en speciellt lukt.

Åke har fått flera stycken och Gnistra och Spraka fick en massa också. Flera ligger i mattorna i alla påsarna.

Nu ska jag in och dammsuga där inne och flytta på lite grejer i jakten på flera. Men vi har inget mera tyg nu på golvet. Så jag tror att det är lugnt. Tur att jag har haft Wilma med mig. Hon har visat mig flera larver. Och tur att jag inte tycker att zophobasarna är äckliga för då hade jag fått lov att...ja..va fan hade jag gjort då..haha!

7 kommentarer:

nisse sa...

EEEEEEEEUUUUUUUUHHHHHHHHHH!!!! JAG SKA ALDRIG MER HÄLSA PÅ ER!!!!

Anonym sa...

Inga problem. det är bara att ringa efter mig nästa gång det händer så fixar jag det!!!!

Kanelbullen sa...

Åh jag ryser Fyyy!!!

Anonym sa...

Jahaja! Nu kommer jag drömma om larver inatt... fy vad äckligt. får mig att minnas när vi hade mott, fy f-n vad det var äckligt. Grattis på namnsdagen.

LiNdA sa...

bläää!!!

Anonym sa...

USSSÅFYYY.
Hyrde ett hus en gång som var invaderat av päls & fläskänger...Men gissa OM jag flyttade fort. Lagade mat en dag då ja jag ljuger inte om jag säger det var ett trettiotal som ramlade ner från fläkten... fyy f-n

muZen

Fanstyg sa...

Åh, fy tusan!!! Jag hade nog hällt bensin i rummet och eldat upp det, hellre än att plocka upp dem! :D