tisdag 23 september 2008

Min bästa bästa bil

Nu när min bil inte gick igenom besiktningen så verkar folk ha bestämt sig för att döma ut den totalt. Jag har ingen aning om hur mycket det kommer att kosta att laga den nu faktiskt men jag tror knappast att jag får en bättre bil för dom pengarna. För att få en bil som är bra så måste man ut med flera 10-tusentals kronor. Och då måste man ta lån. Och varför i hela fridens namn ska jag ta ett lån för att köpa en bil som jag inte har en aning om hur den är. Och dessutom så blir det mera att betala i försäkring på en nyare bil. Och dessutom, jag kör till och från jobbet, jag kör till Mora och jag kör till Älvdalen. Några gånger om året så åker jag till Bollnäs och Falun och Gälve. Jag förstår dom som måste ha nya bilar som kör mycket men hur många människor känner jag som gör det? Och hur många människor känner jag som har nyare bilar? Dom som har nyare bilar är betydligt flera än dom som kör mycket. Dom flesta som jag känner använder faktiskt bara sin bil till och från jobbet, och dom flesta jobbar i Orsa eller Mora.

Min volvo är inte fin, den är inte ny, den är stor, den är rostig på bakluckan. Men va fan, det är MIN bil. Och den går bra och den drar inte alls speciellt överdrivet mycket på långkörningar. Jag hade en gång en Ford, den var fin och det var inte mycket rost på den och den drog väldigt lite bensin och den var väldigt ny. Den kostade 18.500:-, på ett år tror jag att jag kostade på den lika mycket. Och sen en dag så la den bara av och efter det så startade den aldrig. Nu står den hos Olle och rostar och rostar och dessutom är den full i mögel.

2 kommentarer:

LiNdA sa...

fast jag skämtar mest om din bil..
jag förstår precis hur du känner, å så länge de går att fixa å inte kostar allt för mycket så duger gamla Bettan :o)

Anonym sa...

Ja din är iallafall betald,... det är som KP's förra svärfar sa att alla åker dom i sina fina bilar men det är banken som är den verkliga ägaren så även för mig =)