torsdag 18 september 2008

En dag med mycket skratt och oro och irriterande

Lovisa's örongång
(tyvärr suddigt)

Nu har vi kommit hem efter Visans återbesök på öron-näsa-hals. Det var samma läkare som kollade på henne första gången i Falun, när vi kom in akut. Han kollade och kände och klämde. Lovisa höll på att kräkas i hans knä en gång när han hade en spegel och kollade med i halsen. Han kollade körtlarna under armarna och i öronen. Jag visade korten som jag knäppte här om dagen. På ena bilden är Lovisa jätteuppsvälld och 20 minuter senare så har det gått ner. Han tyckte att det tyder på typisk halscysta men är inte helt säker. Lovisa har därför fått remiss till Mora där dom ska kolla med ultraljud. Och om det är en halscysta så blir det troligtvis operation. Lovisa blev även sjukskriven från skolan tills den 26e. Hon ska ta det lugnt och vila när hon blir slut. Jag berättade att vissa lärare inte ens har frågat hur hon mår utan bara konstaterat att hon måste plugga. Både läkaren och sköterskan fattade inte hur dom kunde vara så. Dom hade aldrig hört att det varit så på nån skola någonsin. Sköterskan frågade även om jag var hemma med Lovisa, men jag svarade att jag jobbade rätt så lite den här veckan. Hon tyckte annars att jag faktiskt skulle vara hemma med henne. Så det är inte nån inbillning, från vare sig mig eller Lovisa, om hennes trötthet och svullnad. Så det så!<- väldigt riktat till en viss person. Pappa skjutsade ju ner oss. TACK MIN SNÄLLA PAPPA!!! Och vad vi har skrattat, som vanligt. På Max så tog han halva muggen med is samtidigt som han hade coca cola på handen. Lovisa skrek av skratt. Dessutom så trodde han att expediten pratade med honom när hon pratade med dom som skulle beställa i Drive-through'en. Hon var skittråkigt och gav oss alla tre en hatblick men när jag och Lovisa hämtade maten så log hon åt Lovisa. Tror hon tyckte synd om henne som var med mig och pappa Haha!

Hemma i Orsa så åkte vi till skolan och lämnade sjukintyget. Träffade Lovisas lärare och gav det direkt i handen till henne. Hon hade bråttom och sa att hon skulle kolla på det sen. Hon hann verkligen inte då. MEN hon hann stanna och diskutera vad för böcker Lovisa skulle ta hem för att plugga. Jag vände mig bort då. Jag trodde faktiskt att hon skulle åtminstonde fråga hur hon mådde. Men inte ett ljud om det. Och sen stack hon iväg snabbt. Jag bara gapade. Jag ska försöka hålla mig tills Lovisa gått ur nian men när betygen är satt så kommer jag tala om vad jag tycker om henne och hennes sätt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vem är lärarjäveln? Jag åker hem från Serbien i morgon och så är jag på kontoret nästa vecka så jag kan följa med till lärarn!!!

Anonym sa...

Du tror inte att hon läser din blogg då??? ;-))