tisdag 5 juni 2007

Varmt och moppekort och feber och Wilma

Igår var Lovisa och jag till Bollnäs igen. Vi trodde det bara var lite grejer vi skulle ta hem åt Evelin. Men det var lite mera ändå. Men vi plockade ihop det rätt snabbt, tv och dataskärm och dvd bla. Resan gick bra men fan va varmt det var! Furudal-Skattungbyn så var det vägarbete. Det dammade så mycket så vi fick lov att ha rutorna stängda. Då var det nära att vi fick värmeslag faktiskt.

Idag var vi till Mora. Köpte transportburen och zoophobas och syrsor. Sen körde Lovisa och jag hem Evelin. Hon hatar ju att gå i affärer och Lovisa skulle ha avslutningskläder. När vi ändå var i Mora så nästan tvingade jag Lovisa att hon skulle göra några frågor på moppekortet. Bengt kom dit och så kollade han hur Lovisa låg till. Talade om att han hade uppskrivningstid kl.17 och han tyckte Lovisa skulle göra det. Så hon gjorde det. När hon satt och skrev sa hon:"Nä, det här går inge bra alls" Sen jäklar klickade hon med musen som bara den. Jag tänkte att hon hade gett upp totalt. Hon var klar på 20 minuter med 35 frågor. Bengt kom och hon fick klicka fram resultatet. När det kom fram sa hon:"Öh!!" och jag tänkte att hon bara hade ca 3 rätt. Och så sa hon:"32, jag fick 32! Klarade jag det? Jag, jag, jag klarade det!!" Så nu är jag så stolt över henne.

Evelin är bättre i sin snuva och hosta och halsont. Men jag själv har jätteont i kroppen, ont i halsen som attans och lika i skallen. Mår inte alls bra. Hade nog rätt mycket feber i natt för jag har sovit dåligt och svettats och snurrat runt och drömt konstiga drömmar.

I morgon ska vi hämta Wilma. Hoppas hon är frisk bara. Det var tre andra katterungar i en annan kull som dom hade fått lov att avliva. Dom hade fått nån sjukdom men dom visste inte vad. Men det var bebisungar och dom har ju inte hunnit fått nåt immunförsvar än. Jaja, det visar sig. Vi kanske får ränna hon veterinären i början. Inte så kul men vad ska man göra? Nalle ska då inte få komma hit på ett bra tag. Så vi vet att Wilma är frisk först. Inte bra om hon skulle smitta honom med nåt konstigt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att hon fixade moppekortet, jag ser på bilden här nere att hon har garderat sig mot lukter i affären. Jag skrev ju om näsproppar förut, du vet att de sprejar på lukt som vi inte känner och som får oss att köpa. Att ha tussilago i näsan borde vara effetivt mot det, tvingade du henne för att hon inte skulle shoppa så mycket ? Hi hi hi Kolla vad min mamma har skrivi i min blogg, Birgitta H alltså, jag tror att hon hade druckit lite vin :)
Hon har skrivit en till på min egotripp

Anonym sa...

PUSSAR till Evisen o häck väck lingonsäck på alla bakterierna o snusket. Hoppas Du känner Dig lite bättre nu då nya familjemedlemmen flyttar in. BamseKRAM