torsdag 14 juni 2007

Barnmottagningen och pälsdjursallergi och blodprov

I morse åkt Lovisa och jag till Barnmottagningen på Mora lasarett. Lovisa skulle på sin årliga koll. Först vägde och mätte henne dom henne. Nu är hon 167.5 cm! Sen fick hon blåsa och kolla sin andning. Den var väl så där och det var som vanligt inflammation på hennes luftrör. Men nu har läkaren förklarat ordentligt för henne hur viktigt det är att faktiskt använda astmamedicinen. Så nu hoppas jag att hon förstår. Han kollade igenom hennes journal oxå för att höra lite om allergin. Lovisa har aldrig visat tecken på allergi mot pälsdjur när dom gjort tester och tagit blodprover på henne. Det var nåt jag faktiskt har missat. Hade för mig att hon visat mot hund eller katt för så där en 10-13 år sen. Men det var visst helt fel. Så nu känns det ännu lugnare med Wilma.

Sen ville läkaren ta ett blodprov för att kolla så allt var okej när det gäller hennes näsblodning. Det räckte med ett stick i fingret. Men Lovisa sa att hon inte ville och han sa att självklart så behövde hon inte det om hon inte ville. Han sa att allt går så mycket bättre när man får ha Emlasalva. För varför ska man ha ont och vara nervös när man inte behöver? Så Lovisa fick sin Emlasalva och så gick vi och fikade.

När vi kom tillbaka så åskade det som 17 och det blinkade det i lamporna. Och sen helt plötsligt så blev allt svart. Det var inte svart så länge men det var faktiskt lite läskigt att vara på ett stort lasarett och det var strömavbrott. Men jag tror att lasarettets elreserv slog till sen. Lovisa tog sina prover i armen och syster GunMarie sa oxå att det är mycket bättre att ha bedövning när man inte gillar stick. Det är så trevligt folk på barnmottagningen i Mora. GunMarie kommenterade oxå hur stor Lovisa hade blivit och va fort tiden går. Det är kul när man är igenkänd!

1 kommentar:

LiNdA sa...

då har vi nästan varit på lasarettet samtidigt idag..