onsdag 4 juli 2007

Ikea och hyllor och diskställ och lekgrej och bältros och skratt och prat och öronproppar

Igår var vi alltså till Ikea. Evelin och jag hämtade Matilda i Mora och sen drog vi ner. Vi hade lånat Olles bil eftersom det inte går att fälla ner bara lite av bakryggstödet på den. Men det går alltså på Olles. Tack för lånet Olle!! När vi kom till Ikea och plockade vi åt oss allt vi skulle ha. Sen kom vi ner på lagret och där skulle Matilda ha ett soffbord. Dom fanns inte packade i kartong. Bara i plast. Så vi fick leta länge innan hon hittade ett som var någotsånär bra inplastat. Sen skulle Linus ha sin efterlängtade svarta bokhylla. Den fanns...men paketet var inte alls 40*30*204 som det stod på Ikea's nätsida. Det var 80*5*204! Liiiite svårt att klämma in i bilen. Och Olle hade gjort klart för oss att vi nog faktiskt inte kunde spänna fast grejer på takräcket helt rätt. Tillslut gick Evelin med på att ta två svarta hyllor som var 40 breda istället. Men då fanns dom såklart inte i svart! Jag blev faktiskt rätt irriterad på Ikea då. Men efter lite prat och övertalning från Matilda så kom Evelin på att vitt faktiskt nog är snyggast till hennes mörkgråa/svarta väggar. Och databordet hon köpte fanns bara i vitt. Så det blev två 40 cm breda hyllor.

Vi packade in allt i bilen och sen gick vi och käkade och så handlade vi lite till, bla ett diskställ som skulle kosta en bra bit över 200 men kostade några bara 29:- pgr av att kartongen var vattenskadad. Det var det ända jag orkade skruva ihop från Ikeashoppingen igår. Jaja, jag vet att några kommer att bli lite chockade att jag inte skruvade ihop allt. Men tillochme jag inser mina begränsningar ibland. Men jag vaknade klockan 7 och hade lust att gå upp och skruva ihop det men jag var så trött så jag orkade inte. Jaja, hur som helst. Vi handlade alltså lite till och sen tog vi bilen hela långa vägen till köpcentrumet och började min jakt efter ett nytt bröllopslinne. Jakten slutade efter ca 3 minuter. Det hängde där på en grej och Matilda sa att jag skulle ha det. Det är ett grönt linne och Matilda sa att det var en fin och somrig färg. Och jag får lita på henne. Billigt var det oxå, 50:-. Sen åkte vi äntligen hem. Hemresan tog ca 18 timmar. Vi kom aldrig hem. När vi väl var i Orsa åkte vi in till Konsum och tog ut Wilmas lekgrej och så hem och bära upp allt i lägenheten. Och så åkte vi upp till Älvdalen med Matilda. Lovisa följde med mig så jag slapp åka hem själv. Evelin var kattvakt.

Uppe i Månsta tittade vi på mammas onda bältros och tyckte synd om henne och sen åkte vi hem. Hemma skruvade jag ihop Wilmas lekgrej och hon blev som galen. Den där kommer hon nog hänga i rätt mycket tror jag. Vi har ställt den framför fönstret nu i morse för då kan hon ligga och kolla ut.

Jag la mig runt kvart i ett tror jag. Skittrött efter en dag av många skratt och mycket prat. Höll på att somna men då började några prata utanför och dom pratade och pratade och pratade. Jag måste köpa öronproppar!

Nu ska jag käka frukost och sen ska det skruvas bokhyllor och databord här. Och så ska det flyttas och möbleras om.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Sötaste, hu vad trött jag blir bara av att läsa allt du gjort. Visst vill man/jag ha allt ihopaskruvat på direkten-men orkar man/jag?? Nej! Lycka till med ALLT. pussar & kramar