torsdag 28 augusti 2008

Jan Stenmark

3 kommentarer:

Fru Tattoo sa...

Ha ha ha jag gillar också Jan Stenmark!
Hej svejs!
Jag har skaffat mig ett obetalt extrajobb. Jag bloggar nämligen numera på Tidningen Hennes hemsida och låter Den Tatuerade Mamman vila under tiden.
Jag skulle uppskatta många besökare på min nya sida, så att chefen ser att jag finns och kanske erbjuder mig att skriva krönikor eller nåt.
NU skriver jag alltså under mitt egna "flashiga" namn i några månader, så klicka dig dit. Välkommen att fortsätta läsa min blogg på den nya sidan

Anonym sa...

sv:
Jag blir glad att höra att det har fungerat för din dotter i skolan där hon är nu. Något får mig att känna att grupperingarna är annorlunda i särskolan i er kommun??

Vad jag vill få fram, är att många kommuner glömmer att se till just hela individen, som du också skriver om.
Om din dotter inte var någon, inte fanns i "sk" vanliga skolan, så anser jag att dom har misslyckats med att se varje individ. Att man inte tillåts ha en plats i "vanlig" skola (hatar uttrycket vanlig skola, vad är det) betyder inte att man automatiskt ska flyttas till särskolan.

Det finns väldigt många barn, som din dotter, och majoritet flickor, som just inte syns, inte märks, inte finns, för att ingen ser eller vill se. Det spelar ingen roll om dom är normalbegåvade, högbegåvade, lågbegåvade eller utvecklingsstörda. Dom har ändå samma rätt. Är det rätt att flytta dom till särskolan då?

Nu blev det kanonbra för din dotter, men jag vet dock att det allt för sällan blir så bra. Hon kanske hade fått det lika bra, i en mindre grupp, specialklass, och ändå kunnat läsa på grundskolenivå.
Det kanske inte var just särskolan i sig, som hjälpte din dotter att växa, utan lugnet och pedagogiken?

Jag har inget emot särskolan som skolform, jag vänder mig emot alla inskrivningar som görs för att kommunen inte har något annat att erbjuda, vilket får konsekvenser för den enskilde individen.

Det låter som jag är arg när jag skriver ;), men jag är inte arg på dig, hoppas det inte låter så. Jag vill bara att alla barns bästa ska stå i fokus, oavsett vilken väg dom hamnar på ;)

Anonym sa...

Stenmark är en favorit!
Titta gärna in hos mig och tävla om gratis biobiljetter för två + snacks! Trevlig helg!