torsdag 5 mars 2009

Tycker ni att jag har mycket bidrag?

Äntligen en artikel som visar hur det faktiskt är. Oftast så får man läsa om familjer som ojar sig för att dom inte har råd att åka på semester nåt år. Hur många har ens råd att åka på semester alls? Inte då jag och mina ungar iallafall. Och så hoppas jag att alla jäklar som säger att ensamstående har så bra för dom har så mycket bidrag och sånt läser det här. Tex så har jag EN lön(jobbar 30 tim/v) och jag har två underhåll som ger mig 1275*2 i månaden. Det är vad jag har. Jag har inget bostadsbidrag eller nåt annat bidrag. Jag har tur att Evelin får det hon får och jag vet att jag kan låna av henne om det skulle knipa. Tex så måste jag låna av henne när jag ska betala tillbaka 3000:- till försäkringskassan nu i Mars. Jag ska betala tillbaka till dom för att jag inte visste hur mycket jag skulle tjäna. Det är inte lätt när man får jobba 48 timmar ena veckan och sen kanske 5 timmar andra veckan och så tredje veckan kanske inget alls. Och det är för 2007 som jag ska betala tillbaka för i år. Och jag vet även att om mina pengar som jag lagt undan inte räcker till tandläkaren så får jag låna av Evelin också.

Jag menar inte att klaga. Men vissa skulle kanske tänka efter lite innan dom säger att ensamstånde har det så bra ställt.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Å jag fattar inte heller hur folk har råd, semester har vi ALDRIG haft guben & jag för när han är ledig så jobbar jag & tvärsom.
Fast det blir inga pengar över till nått iallafall.....
När jag blir arbetslös i maj så får jag bara 60% =O(

muZen

Anonym sa...

Jag håller med att ensamstående har det inte bra ställt. Jag får barnbidrag o underhåll inget bostadsbidrag, hade 100 kr för 2 år sedan men kände att det var inget att söka om för. I slutet av månaden har jag inte ett öre kvar för det mesta. Det kostar att ha barn.

Anonym sa...

Nu har jag läst annonsen!!

Hon har
Inkomst: Cirka 14 000 kronor i månaden.
Vi är två & har 21 000:- IHOP!!

Kvar efter hyra och räkningar: 3 000 kronor.
Vi har 4000:-!!! OCH vi är 4 pers!!
+ att det ska räckatill bensin, mat, förbrukningsartiklar & busskort till Jr!!

Mmmm undrar jag.....

Det gäller att prioritera VAD man ska & inte ska....
Skaffa en nurk att lägga växelpengar i & göra storkok.

muZen

Malin sa...

Hennes 3000:- skulle ju också gå till bensin och mat och sånt. Så då har ni väl kanske lika då...

Anonym sa...

Tack Malin för att du visade den artikeln. Men det är dagens sanning, Sverige idag vill inte att vi ska vara arbetslösa, studerande eller ensamstående.
Vi ska vara chefer och gifta sedan vi var 15 i alla fall. Samt ha en 10 årig utbildning innan vi är 22. Inga krav här inte....

Tyvärr så försämras allt i dagsläget för oss normala människor, medans de i toppen ibland offrar sig och avstår från en liten del av sin bonus (som motsvarar en årsinkomst för en hel "svenssonfamilj").

Anonym sa...

Ha ha haaa,... den som säger att en ensamstående har det bra måste vara i samma sits som mig (singel) och inga (officiella) knåddar och tjänar bra, annars så är han en riktig skämtare med dålig humor.