lördag 28 mars 2009

Lite lite av dagen

Evelin och jag åkte upp till Månsta idag. Lovisa har sovit hos ille och Sylvia inatt och ska sova där i natt också. Vi åkte över Mora för det snöade så och tänkte att det nog var lite bättre att åka stora vägarna. Men det var så spårigt och halt så det var faktiskt läskigt.

Uppe i Månsta tog Sälma emot oss som vanligt. Men hon letade efter Lovisa väldigt och när Lovisa inte kom nån gång så började Sälma att skälla och kollade mot dörren. Hon var så söt. Men sen sket hon i att leta efter Lovisa mera. Jag käkade även kyckling idag. Och det var faktiskt precis lika gott som vanligt. Jag måste börja göra hel kyckling i ugnen igen. Men måste se till att det finns plats i frysen bara. Jag hatar att ha en liten frys. Jag vill ju hamstra!

På hemvägen så åkte vi Kanonvägen. Den var jättehal och spårig. Flera gånger höll vi på att köra åt skogen. I Våmhus började bilen att slira och jag hade fullt upp med att hålla bilen så upprätt det gick. Då säger Evelin, hur lugnt som helst:"Åh, nej, inte diket". Men det blev inte diket men det var otroligt nära.

I Älvdalen höll jag på att ställatill med en krock förresten. Det var en biljävel som körde precis i baken på mig. Jag visade flera gånger genom att trycka lätt på bromsen att jag tyckte att han körde för nära. Men han låg tätt tätt. Så när det blev 50 precis innan byn så tryckte jag på bromsen och fick ner bilen till 50 snabbt. Bilen bakom fick bromsa och körde mot en mötande bil som fick veja lite. Efter det så höll han ett normalt avstånd. Idiot!

1 kommentar:

Ellie sa...

Det är jäkligt irriterande att ha bilar nära bakom sig. Du gjorde helt rätt!