onsdag 23 april 2008

Mitt hem

Kollade på en blogg igår som handlar om inredning. Hon hade verkligen fixat till det jättefint tycker jag. Och mycket vitt. Jag gillar ju vitt. Det måste vara roligt att kunna göra som man verkligen vill ha det hemma. Hemma hos oss funkar det ju inte tyvärr. Det som fattas är pengar och en snickare eller en karl som kan fixa med lite av varje. Och sen...sen är ju vi så dåliga på att hålla det perfekt fint hemma. Tänk att bädda sängen varje dag och lägga kuddar så där fint på sängen. Funkar inte här, ingen av oss bäddar. Jo, ibland, men verkligen långt ifrån varje dag. Eller ha kuddar fint i soffan och filtar fint hängandes på kanten. Hos oss ligger kuddarna pressade i hörnen eftersom det är skönare att sitta då och filtarna har vi ju på oss på kvällarna och sen får dom ligga så. Och så alla dessa förbannade högar med papper och tidningar. Men där har jag iallafall blivit bättre, mycket bättre. Vi har överlag blivit mycket mera ordningsamma. Vi brukar ju städa på söndagarna och det brukade ta en massa timmar. Nu är det bara lite plock på borden som räcker.

Men det är mitt hem och vi trivs ju i vår röra. Och om någon annan lider eller skäms över oss så är det inte mitt problem. Och vill jag ha 1000 blomkrukor på balkongen så är det upp till mig och förresten tycker inte jag att det ser hemskt ut med flera krukor i olika former och storlekar men i samma färg.

Ska städa skafferiet här hemma idag, sånt gillar jag att göra. Städat och fint i skåp och lådor men jag var duktigare förut på det.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bäddat har jag aldrig gjort! Kommer bara en massa otäcka småkryp då. Och vad kommer alla tidningar ifrån??? Tur att vi kan elda.
Vi är i allafall BÄST!!!