tisdag 24 juni 2008

Det är inte så lätt som man tror

En kille på 30 år har nekats att köpa lättöl på Willys i Borås för att han inte hade nåt legitimation. För folk som inte jobbar inom handeln så låter det otroligt löjligt och dumt. MEN såg killen ut som 30 år då? Han kan ju ha haft ett väldigt ungt utseende. På Ica är regeln att ta legitimation på alla som vi tror är under 30. Och om hans 55-åriga pappa köpt ölen till honom så hade det räknats som att han köpte ut. Och då hade kassörskan åkt dit på det om det varit en kontrollant i närheten. Och varför ska hon åka dit och riskera sitt jobb? Varför är det så svårt för vissa att ta med sig legitimation för? Det är jättesvårt att bedöma någons ålder. Jag har svårt att gissa åldern bland annat på unga asiatiska tjejer, dom som har vissa funktionshinder, datakillar, skejtare, tjejer som är väldigt uppklädda, kostymklädda män, bikermänniskor. Ta tex min syster. Hon ser verkligen inte ut som hon är 25 snart. Hon får tydligen gissningen 16-17 ofta. Sen har jag en kompis som är 48. Hennes ålder uppskattas ofta till runt 30-35. Och vem kan tro att den här tjejen bara är 19....

Så ta med legitimation så underlättar det för alla. Och hetta inte mot oss som är kassörskor. Det är inte vi som har bestämt reglerna.

4 kommentarer:

Anonym sa...

och jag som alltid har leg med mig men inte är det någon som vill titta på det när jag köper både öl och snus *fniss*

Anonym sa...

Tror du verkligen att kassörskan blir av med jobbet för att hon säljer non-alcoholic öl (0,5vol%) till en 30-åring....

Anonym sa...

Det är klart att hon kan bli av med jobbet! Hon har ju gjort ett stort fel. Är det leg så är det. Ska det vara så jäkla svårt att ta med sig ett litet inplastat kort.

Malin sa...

Malinakrocko: Kolla här så får ni se http://www.ekuriren.se/hermes/article/EK_19990415_07_A_1_4.html.