måndag 24 juli 2006

Vi såg en björn

I lördags när vi åkte hem från Månsta så tog vi Kanonvägen som vanligt. Vi åker den så gott som varje varannan lördag. Men det är sällan vi ser nåt djur faktiskt.

Min kamera låg i skuffen så jag sa till Evelin att ta fram den OM vi skulle se nåt djur, för det skulle ju vara typiskt om vi gjorde det och att kameran låg där. Evelin tog den.

Sen tog det ca 5 minuter så sprang det en björn över vägen. Ca 20-30 meter framför oss. Jag och Lovisa skrek rätt ut, den sprang upp i skogen men när Lovisa ropade på den så stannade den och kollade på oss. Men det var mycket skog så den försvann snabbt som 17. Evelin hann se att det var nåt brunt bara. Lovisa var överlycklig. Hon har så länge velat sett en björn i det fria. Allt gick så snabbt så vi hann inte ta några kort tyvärr. Den var nog runt 3-4 år tror jag, för den var mycket större än den jag och pappa och Olle och Petter såg på Kanonvägen när jag var liten. Men den var mindre än den andra björnen som låg och käkade på en älg efter Kanonvägen för flera år sen.

Inga kommentarer: