lördag 25 juli 2009

Semester?

Som varje sommar så funderar jag på varför så många åker på campingsemester? Det är så spänt i många familjer så det är nästan skrämmande. Det finns naturligtvis familjer som verkligen verkar ha jättekul också, dom som skrattar och har kul ihop. Norskarna verkar ha roligast ihop tycker jag. Det är sällan man ser en norsk familj där dom är osams. Dom är glada och dom låter och dom skrattar och pratar och stimmar. Aldrig några problem om dom får stå i kö eller om dom får vänta länge på sina cigarettlimpor.

Svenska familjer där emot verkar åka på camping semester bara för att man ska. Och dom är ofta irriterade om kön tar lite lång tid och dom suckar högt och ljudligt om det är nån som tar lite mera tid på sig vid betalning. Frun i familjen är den som börjar packa upp varorna, sen blir hon lite irriterad på mannen och så går hon och ställer sig längst ner för att packa. Och så skäller hon på mannen för att han inte läggar upp påsar direkt. Och så skäller hon på barnen när dom står och väntar ivrigt på sitt godis. Mannen ler lite och så betalar han och då ropar frun arg:"Glöm inte att dra icakortet". Mannen blir generad och drar det och så ler han och då blir frun sotis och ger en blickar som skulle kunna döda. Jag kan inte fatta varför så många fruar blir till elaka griniga kärringar bara för att dom är på campingsemester? Om allt är så jobbigt så stanna hemma då!

Okej, nu drar jag väldigt många familjer över en kam men det är så här i många familjer när dom är på semester. Jag hade aldrig pallat!

2 kommentarer:

ulle sa...

Haha va rätt du har!

muZen sa...

Norrmän har ett helt annat synsätt än oss kalla svenskar