fredag 23 juni 2006

Hur man kan hitta sin rätta

Från en by i Dalarna berättas att de ogifta unga kvinnorna samlades i en lada. I tur och ordning gick de ut nakna för att baklänges sopa en bro medan de väntade på sin blivande kärlek. (Naken och med röven i vädret och ung skulle man visst vara...hmm...nä det skulle inte funka)

I vissa socknar skulle man sluta tala när solen gick ner och sedan gå genom nio grindar eller hoppa över nio gärdesgårdar. Vid den sista mötte man sin kärlek. (Efter att ha hoppat över nio gärdesgårdar så kanske tom jag skulle ha jobbigt att prata...men..var fan hittar man nio olika nu förtiden...)

Sitt bak och fram på en stol och ät en salt sill eller strömming. Fisken måste ätas med stjärten först och huvudet sist. På natten kommer din blivande älskade med ett glas i drömmen. Om han eller hon bjuder på vatten blir ert liv fattigt, men bjuder hon på vin får ni ett liv i lyx. Är det brännvin i glaset fick man en alkoholist till partner. (Jag gillar inte saltsill eller strömming dessutom ska man käka ögonen, det här kan jag oxå glömma)

Ställ dig naken i en rågåker hela natten. I en syn kan du få se din blivande älskade komma glidande. (Nä, snarare en syn som skulle få folk att kuta utav helvete..Haha!)

Gå nio varv motsols runt källan helt naken. Sedan kan du se din blivandes ansikte i spegelbilden. (Nu var det det där med nakenheten igen...)

Plocka sju eller nio sorters blommor på midsommarnatten, efter att solen gått ner och innan den går upp. (Hur ska jag orka det när jag jobbat 8 dar i rad, jag kommer att slockna som en gris i kväll)

Du ska vara ensam och naken och plocka blommorna baklänges och med vänsterhanden.Helst ska blommorna växa på en kyrkogård eftersom marken är helig och laddad med gudomlig kraft. På natten drömmer du om din tillkommande. (Ensam och naken och på en kyrkogård....inte en chans!)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Haha..det verkar kört för din del..men men...Glad midsommar på dig...

Anonym sa...

hjesan malin,kunde inte svar på ditt sms idag,men blev jättegla=)...om du har msn skulle vi ju kunna byta ett och annat ord på datorn juh..*kjamisar*från maria i slättberg....=)