torsdag 8 juni 2006

Avslutning.

Snart ska vi på Evelins sista skolavslutning i Mora. Hon tycker att det ska bli så skönt. Hon är verkligen trött på Utmelandsskolan nu och bara längtar tills hon får börja i Bollnäs.

Första året hon gick i Mora så var hon där med ille och Sylvia. Jag var på Digerberget med Lovisa. När Evelin kom hem från den avslutningen så grät hon. Hon ville inte ha sommarlov och hon ville inte att hennes lärare Ellenore skulle sluta.

Mycket har hänt under det som hon gått i Mora. Hon vet att folk som man älskar plötsligt kan dö, som hennes kära lärare Bengt gjorde. Några av Evelins skolkamrater har oxå dött. När hon började i Mora tyckte hon att det var jobbigt att åka taxin och hon grät och ville sluta skolan när hon skulle börja åka vanliga bussen.Hon kan nu utan vidare ta en buss och åka iväg till Stockholm. Det trodde varken jag eller Evelin att det någonsin skulle hända. Hon har sovit borta utan mig i Bollnäs. Det är så mycket som har hänt med Evelin dom här åren!

När Lovisa och jag häntade Evelin vid bussen idag så berättade hon att några hade gråtit eftersom det var sista dagen. När vi satt och åt så frågade jag hur dom kunde börja gråta egentligen. Då hade Iréne läst ett brev som hon skrivit till dom som skulle sluta i klassen. Evelin hämtade sitt och jag grinade som 17 när jag läste det. Så här hade hon skrivit:

EVELIN

Vi kommer att sakna dig, men vi vet ju att du får det bra på gymnasiet och att du senkanske kommer att bli en jättebra fofograf i Falun. Eller något annat, någon annanstans. Det blir bra vad det än blir.

Du har berättat så trevligt om dina ödlor att jag nästan önskar mig en egen. De verkar inte alls så opersonliga och tråkiga som jag trott. Men så är det ju när man lär känna någon riktigt bra.

Du har också varit en väldigt trevlig bekanskap. Du har varit en snäll och omtänksam kompis med ett enormt tålamod. Du säger aldrig nej när någon ber om hjälp. Dessutom är du riktigt rolig och fnissig emellanåt. En härlig tjej! Du var oxkså en bra skådespelare när vi spelade in film:Morfars spik. Minns du? Tack för allt roligt vi har haft.

Lycka till!

Kom gärna och hälsa på!

Kram från Iréne





Sen kom jag på att jag kommer att gråta som fan i kväll...

Inga kommentarer: