fredag 8 februari 2008

Så fruktansvärt onödigt

Började må illa igår kväll. Sprang och kissade hela tiden och hade en retande känsla i urinröret. Som att det skulle bli nån inflammation liksom. Var upp två eller om det var tre gånger i natt och kissade. 04.00 vaknade jag och hade ont i höger sida igen. 04.30 fick jag i en supp och gick och la mig igen. Snurrade runt i sängen och kunde inte ligga still. Gick runt lite i lägenheten men det var inte det lättaste. Så jag la mig igen och försökte läsa Mora Tidningen. Wilma låg hela tiden vid mig och korrade och korrade. 06.30 i med nästa supp. Ringde till Nettan vid 7 och talade om att jag inte kunde jobba. Fan, säger jag, jag hatar att missa mina jobbdagar. Ska jag vara sjuk så kan jag väl vara det när jag är ledig!

Nu sitter jag här och vet inte nåt. Det är okej just nu, mår lite illa mest. Har duschat ifall jag måste åka in. Vägrar att åka in oduschad på akuten. Jag känner av ryggen men klassas det som att ha ont? Hur länge ska supparna sitta i kroppen? Tror den första hjälpte i ca två timmar, men låter inte det rätt så lite? Men jag vill verkligen inte åka in. Jag vill ha ut den där stenen hemma. Och hur länge kan man hålla på så är egentligen. Tänk om det ska göra ont till och från i flera veckor. Då kommer jag bli totalt bankrutt och jag kommer att längta ihjäl mig efter mitt jobb.

Det värsta med det här är ju att man inte kan undvika det genom att inte äta vissa saker. Med mitt gallonda så vet jag ju vad jag inte kan käka och så. Och föresten har jag aldrig ont i gallan längre. Fick ju gallsten när jag väntade Lovisa och opererade den när hon var ca ett halvår.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Stackars Malin!! Har du förberett dig på att klättra på väggarna? Så ont gör det enligt vissa med njursten. Jag tycker du ska åka in till det ljuvliga lilla lasarettet i Mora och bli smärtlindrad. Ha det så bra trots allt//Kram

Anonym sa...

Om jag inte minns fel så får man sjukersättning även om man är timvakarie! I alla fall om man är uppskriven på pass i förväg. (Karensdag gäller såklart som vanligt.) Kolla upp det! 80% av lönen är klart bättre än 0%!