tisdag 10 augusti 2010

Lilla Lovisen

Visan har ju varit sjuk i flera dagar med hög feber. Natten till söndag så hade hon 40.0 grader och mådde verkligen bajs. Igår när hon haft feber i flera dagar så kom jag på att jag skulle kolla på nätet hur länge man egentligen kunde ha det innan man kontaktade vårdcentralen. Kom in på en sida om körtelfeber och allt stämde in på det! Så jag ringde sjukvårdsupplysningen och fick prata med en underbar människa som sa att vi fick lov att ringa och beställa tid idag.

Så i morse så ringde jag och Lovisa fick en tid kl 10.00. Lovisa kom till en sköterska och tog stick i fingret och så. Och sen fick hon träffa en läkare. Läkaren konstaterade att det mycket riktigt var körtelfeber. Dessutom så hade Lovisa förstorade mjälte. Fick en remiss för akut ultraljud i Mora. Så det var bara att fortsätta iväg dit.

Där inne fick Lovisa ett eget rum, en bit bort från alla andra patienter. Micke Dufva kom och tog en massa rör. Och tänk att han fick sticka Lovisa i armen utan bedövningssalva. Hon som har sån skräck för sånt. Munskydd hade han för att inte bli smittad. Sen kom en läkare som kollade på Lovisa och så. Han pratade om att läggas in på medicin i Falun till och med. Sen blev det ultraljud och mycket riktigt så var mjälten förstorad och även levern var påverkad. Lovisa hade även Hepatit nånting också. Det var inte samma som är smittsam men en annan typ. Så läkaren kollade om Lovisa var gul och så.

Vi slapp åka till Falun som tur va. Det blev vila vila vila som gäller. Ingen gymnastik i skolan. Akta sig för att slå i mjälten som då kan spricka. Hon ska göra ett leverprov om fyra veckor så allt ser bra ut. Och så vila. Vila. Vila. Troligtvis så smittar hon inte nu. Men Evelin får vänta tills på torsdag-fredag innan hon kommer hem. Utifall att. Och så får Lovisa hoppa över namngivningen på lördag om hon inte orkar.

Jag är glad att vi betalar skatt i Sverige. Allt gick så smidigt och allt klaffade. Varenda människa som vi haft att göra med idag inom vården har varit underbara.

3 kommentarer:

Ellie sa...

Lillstackarn :(

Therese♥ sa...

Lilla Lovisa. Fy så hemskt. Hoppas allt blir bra!

Hanna Hmm sa...

men...hur är det nu?
Kramar