fredag 2 juli 2010

Idioter

Har precis tillsammans med Lovisa skällt ut en familj som lämnat en hund i bilen, mitt i solen. Lovisa hörde en hund som skrek i en bil och frågade mig att det är väl ingen som kan ha lämnat hunden i bilen. Nej, sa jag. Men hunden skrek och Lovisa kollade ut på balkongen. Samtidigt så kollade en granne ut i huset brevid. Sen gick grannen och hennes barnbarn ut till hunden. Och saomtidigt gick Lovisa och jag ut. Hunden hade snott runt runt i bilen och skuffen var öppen ca 10 cm. Fönsterrutorna var öppna typ 5 cm. Lovisa öppnade skuffen och plockade ut hunden. Grannen gick in efter vatten som hunden slukade. Jag ringde polisen som inte kunde göra nåt alls. Sa dom. Men dom skulle försöka få tag på hundägaren. Vi väntade och väntade. Ingen kom. Tillslut så såg Lovisa att det stod ett namn och telefonnummer på halsbandet. Jag ringde. Ingen svarade. Jag gick ner på badet och vrålade om nån hade en volvo kombi. Några svarade ja, men ingen hade en silvrig sån. Jag var så arg! Men eftersom jag inte hittade nån så gick jag bort till Lovisa och grannen igen. Sen kom Lovisa på att hon skulle gå in på badet med hunden. Tjejen i luckan släppte in Lovisa direkt och då kom precis familjen. Frun blev jätteglad och sa nåt i stil med att kommer du hit till hunden. Lovisa gick och ställde sig ansikte mot ansikte och frågade om hon var knäpp i skallen. Frun blev skitarg och började hugga direkt med Lovisa. Då kom jag och blev tokig. Frågade va fan dom höll på med. Om inte vi hade släppt ut hunden hade den varit död. Då säger fittan att hennes man precis hade varit och kollat till hunden. Lovisa vrålade att vi varit där minst en halvtimme och på den tiden hade då ingen kollat till nån hund. Mannen erkände då att det var minst en timme sen han varit där.

Jag sa att självklart så ville dom bada för det var så varmt men det är minst lika varmt för hunden. Och det går ju att bada i omgångar. "ska du lära oss hur man badar?" fräste kärringen. "Ja tydligen!" vrålade jag. Sen sa hon att hunden såg ju pigg ut faktiskt. Ja, sa jag, vi har ju haft den ute i minst en halvtimme. Den vrålade så vi hörde till våran balkong. Den kasta i sig nästan 2 liter vatten direkt. Och dessutom så dör hundan inifrån. Hjärnan börjar koka och att dom inte ha någon aning om vad för skador hunden kan ha fått. Och om inte vi hade kommit så hade dom inte haft någon hund mera utan den hade varit död. Och då kollade jag på deras barn när jag sa det. För att dom skulle förstå iallafall. Kärringen sa till Lovisa att skuffen varit öppen minst till halva. Konstigt sa Lovisa att vi fick lov att flytta på cyklarna för att få upp skuffen mera än 10 cm. Gud jag är så arg när jag skriver så jag blandar ihop all ordning. Hur som helst så var kärringen skitarg och gick till försvar direkt. Mannen tackade hela tiden. Ungarna var tysta. Jag sa att dom kanske fick lov att ringa till polisen och tala om att dom inte behövde kommer nåt och att vi ringt dit två ggr.

Sen kom hundklippMonica och sa att vi skulle sluta stå och tjafsa och se till att hunden blev avsvalkad ordentligt. För det var livsnödvändigt för den. Kärringen tog då hunden och gick till bilen! Mannen gick med oss en bit och vi pratade normalt och jag sa att dom fan inte fick göra så igen. Och så visade jag honom vart han skulle gå med hunden för att bada honom.

Jävla fitta alltså! Och jag hoppas polisen ringer till dom, för hon verkade inte ha fattat allvaret i det hela.

6 kommentarer:

BigBro sa...

Du är väl för bäst lillasyster och det har du uppfostrat dina barn att bli åxå. Du o Lovisa gjorde helt rätt,... vilken jävla subba alltså. Ja ja det vikigast var att ni fick ut hunden och att den mådde bra, det kanske tom var värt att ta en utskällning för hundens skull,..... ;)
Vilken subba alltså. må hon brinna i helvetet.

Malin sa...

Vi fick ingen utskällning, eller hon försökte men vi hade övertaget hela tiden. Kärringen visste ju att hon hade gjort fel. Och hennes man verkade livrädd för henne. Men det var inte vi :)

Therese♥ sa...

Fan vilken FITTA!! Kärringen... Å gud va bra ni va Malin, heja heja!!

Evelin sa...

Jaa jag får göra det :)

Babbis sa...

NI ÄR BÄÄÄST! KANSKE PÅ SIN PLATS MED EN INSÄNDARE I MORATIDNINGEN?
LOVE

Lillebror sa...

I förrgår hände just det som inte ska få hända... då dog en hund i norra Sverige i en liknande situation! Hoppas nötterna läste det och skäms. Hur kan man utsätta en familjemedlem för detta?
Fram för husdjurskörkort...