onsdag 9 februari 2011

Lovisa Lovisa

Var till Falu lasarett med Lovisa idag. Lungorna var inte helt okej tyckte sköterskan. Dom var inflammerade tydligen. Man ska ha nåt värde som ska vara 25% men Lovisa hade 75%. Men läkaren tyckte att det var okej ändå och inget att hetsa upp sig för. Pricktestet visade att Lovisa är allergisk mot katter och jordnötter. Inget annat alls. Mot katter har hon en etta. Sist dom gjorde i Mora så hade hon en fyra på jordnötter. Idag var det långt över en sexa. Det började klia direkt och sen blev det rött och vitt och hon fick en stor knöl och sen gjorde det så ont. Och rodnade gav sig inte utan spred sig upp till axeln till och med. Sköterskan blev riktigt förskräckt och fick lov att ropa in en annan sköterska för att visa. Sen fick Lovisa kortisonsalva och allergitablett.

Eftersom hon inte reagerade mot nåt annat så funderade läkaren på hur hon kunde vara så allergisk i slutet av somrarna. Då rinner ju näsan och hon får kli i ögonen och så. Men sen kom han på att det finns en växt som är väldigt ovanlig i Sverige men som är ett stort problem i USA och norra Mexico. Så han tror att det är den hon reagerar mot. Så för att veta om det är det så fick hon lämna blod för utredning. Så typiskt Lovisa att vara allergisk mot nåt som knappt finns..haha!

Ambrosia, ragweed

2 kommentarer:

Ellie sa...

Stackars Lovisa :(
Lider med henne, vet ju själv hur det är att vara allergisk.
Men jag är inte lika känslig som tur är, kan ju vara i samma rum som det jag är allergisk mot förutom om det skållas mandlar.

Kanelbullen sa...

Lilla Sprätti ♥